Grunderna i tandblekning

För människor som vill ha en leende som är bländande, kan tandblekning lätt ordnas. Tandblekning kan minska fläckar och missfärgning och slutligen ge en patient en vitare och ljusare uppsättning tänder.

Men hur mycket vitare kan dina tänder verkligen bli? Vissa tandblekningsprodukter hävdar att dina tänder kan bli nio nyanser vitare. Detta är överdrivet. En blekning av två eller tre nyanser är mer rimligt och kan ge en betydande förändring i en persons leende.

Det är viktigt att notera här att våra tänder har ingen enhetlig vithet. Vanligtvis är de vitaste tänderna de två framtänderna, medan kindtänderna är i allmänhet två nyanser mörkare. Ett realistiskt mål för den som vill ha ett uppsättning vitare tänder är att uppnå sin optimala nivå samtidigt som den naturliga looken av vita tänder behålls. Dessutom, kan resultatet varierar från patient till patient beroende på tändernas struktur och typ av process.

Men först, vad är det som orsakar missfärgning av tänderna? Kom ihåg att åldrandet, kemiska skador och beläggning är faktorer som bidrar till missfärgning liksom mediciner, te, kaffe, läsk och cigaretter.

Det finns även andra faktorer som kan påverkar färgen på tänderna som genetik och sjukdomar. Vissa människor har naturligt vitare tandemalj och deras barn kan ärva dessa gener. Men om du misstänker att det finns en fysiologisk faktor bakom färgen på dina tänder, är det bäst att rådgöra med din läkare så att du kan informera din tandläkare bättre.

Tandblekning korrigerar missfärgning i tänderna genom att ta bort fläckar på tänderna. Och det finns ett antal metoder eller tekniker som kan användas för att uppnå detta, t.ex. följande: mild syra blekning, kemisk blekning, slipande tandblekning och den senaste: tandblekning med laser.

Tandblekning hos tandläkare är en kemisk process som en tandläkare kan använda för att lätta upp färgen på tänderna på sin patient. Processen kan göras direkt i tandläkarens klinik vid patientens hem eller en kombination av kliniken först och avsluta hemma. Tandblekning hemma är vanligare idag, dessa ger patienten bekvämligheten av att göra det i sitt eget hem.

Den kosmetiska tandläkaren börjar med att forma en anpassad tandskena eller munskydd för sin patient. Att skapa tandskenan är kritisk eftersom det styr hur mycket blekmedel som används och omsluter hela tanden för en jämn blekning. De materiella kraven för hemmaproceduren är ganska enkla. Tandläkare Borås ser till att patienten är väl instruerad och välutrustad. Vid tandblekning hemma, tveka aldrig att ringa din tandläkare om du har frågor eller är osäker på vad du gör.

Normalt måste munskyddet innehållande blekningslösningen bäras över natten eller som din tandläkare och/eller rekommenderas av produktens litteratur. Proceduren kan också pågå så kort som 2 eller 3 timmar. Detta beror egentligen på produkten och ditt eget behov av tandblekning.

Originally posted 2018-02-25 08:36:25.